top banner Nl

lang

Tips en ideeën over zwemmen met kinderen. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Ideetjes voor natte waterfeestjes

Je kind houdt van zwemmen en van water? Met deze leuke waterspelletjes wordt zijn/haar volgende verjaardagsfeest alvast een spetterend succes! 

Waterorgel

Neem verschillende flessen/glazen, zet ze op een rij en giet in elke glas/fles telkens iets meer dan in de vorige. Voilà, je waterorgel is klaar. Sla met een stokje op de flessen/glazen en je zal horen dat elke fles/glas een andere toon produceert. Wie maakt het mooiste liedje?

Muzikaal glas

Wist je dat je met enkel een glas muziek kan maken? Neem een leeg glas en wrijf met een natte vinger over de rand van het glas tot je een mooie fluittoon krijgt. Wie kan het langste geluid produceren?

Waterball

Waterball is een beetje zoals paintball maar dan met water in plaats van verf. Zorg ervoor dat je minstens twee teams hebt met elk een eigen kleur. Elk team krijgt een aantal waterballonnen in zijn kleur om stuk te gooien tegen het andere team. Laat ze beurtelings tegen elkaar gooien gedurende een tweetal minuten. Degene die de meeste ballonnen tegen de andere ploeg heeft stuk gegooid, wint! Dit kan ook met een blinde muur waarop je met krijt een aantal cirkels met punten op tekent. Laat de teams telkens een minuut gooien op de doelen en tel de punten na afloop samen.

Appelhappen

Schil en snijd een appel in kleine stukken en gooi hem in een kinderzwembadje of in een teil gevuld met water. Laat de kinderen op hun knieën rond de teil zitten met de handen op de rug. Wie hapt er het snelst een stuk appel uit het water?

Waterestafette

Een klassieker. Aan het eindpunt een lege emmer, aan het startpunt een emmer met water en een bekertje. Doel: zo snel mogelijk van het startpunt naar het eindpunt stappen met het gevulde bekertje op je hoofd en het vervolgens terug legen in de emmer. De ploeg die na vijf minuten de volste emmer heeft, heeft gewonnen.

Een variant hierop is om dezelfde oefening te doen met een spons waarmee je zoveel mogelijk water opneemt en terug uitwringt in de emmer op het einde.

Andere estafettespelletjes: een bekertje water tussen de knieën plaatsen en voor het snelst naar de finish schuifelen of een parcours bouwen en de deelnemers met een dienblad met plastic bekertjes naar het eindpunt laten lopen. De ploeg die het meeste water in zijn emmer verzamelt wint.

Schietspelletje

Vul een aantal gelijkaardige flesjes met zand en zet ze op een rijtje naast elkaar op een tafel of een muurtje. Op de hals van elk flesje leg je een pingpongballetje. Geef elk team een emmer water en een waterpistool en laat ze om beurten schieten.

Waterballonnen

Nog een klassieker. Laat de kinderen in een cirkel staan en een waterballon naar elkaar gooien. Degene die de waterballon laat vallen ligt eruit tot er nog maar eentje overblijft.

banner NL

Koop online

Interessante links

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Facebook