top banner Nl

lang

Kinderen & zwemfeestjes | Gezond Zwemmen

Thema poolparty

Themafeestjes doen het altijd goed bij kinderen. Is je zoon/dochter een échte waterrat, dan scoor je ongetwijfeld met een heuse poolparty.

Een themafeest begint met het maken van een gepaste uitnodiging. Kies voor een zwemaccessoire waar je een kaartje aan hangt. Dat kan een zonnebrilletje, een zwembrilletje of een waterpistooltje zijn. Of je kan je uitnodiging uit gekleurd papier knippen in de vorm van een ijslolly en hem op een houten spateltje kleven.

Je kan je ook laten inspireren door bekende films, denk maar aan ‘De kleine zeemeermin’, ‘Piet Piraat’, ‘Waterworld’, ‘Pirates of the Carribean’, … Alles hangt af van de leeftijd en de voorkeuren van je kind.

Decoratie nodig voor je zwembad- of je strandparty? Denk aan plastic strandballen, parasolletjes, gekleurde handdoeken, … Een zwembad ziet er twee keer zo uitnodigend uit als er enkele opblaasdieren en –matrassen in ronddrijven. Is het verjaardagsfeestje bedoeld voor kleinere kinderen, koop of leen dan enkele plastic kinderbadjes bij bevriende ouders en vul emmers met water. Op de plastic dieren en luchtbedjes kunnen ze ook in het gras naar hartenlust zitten en rondspringen.

Wil je ook je snacks aangepast aan je zwembadthema, dan zit je zeker goed met alles wat op een stokje zit.
Maak gekleurde fruitspiesjes van bv. ananas, aardbeien en blauwe bessen.
Beleg enkele tortilla’s met wat kaas of ham, snijd ze in stukjes en prik er een kleurig parasolletje door.

Maak kidsproof cocktails door fruitsap, appelsap of water te kleuren met wat grenadine (roze), bessensap (paars) of muntsiroop (groen). Staat ook mooi op de tafel: grote glazen kannen, gevuld met water, muntblaadjes en limoenschijfjes. Op de kartonnen bekertjes teken je lachende gezichtjes.

In kookwinkels kan je zeker wel bakvormpjes vinden in de vorm van een bootje of een zandkasteel. Of bak muffins en zet er leuke piratenvlaggetjes in. En wat er zeker niet mag ontbreken op een poolparty, zijn waterijsjes. Laat je hier inspireren door enkele gezonde fruitcombinaties.

Wil je je feestje nog meer poolproof maken? Waarom dan geen strandhanddoeken op tafel in plaats van tafellakens?

Of zet de kinderen aan het werk met wat verf en stukken oud laken om de mooiste piratenvlag te maken.

Wil je nog een paar ideeën opdoen voor leuke waterspelletjes? Dan vind je hier ongetwijfeld wel je gading.

banner NL

Koop online

Interessante links

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Facebook