top banner Nl

lang

Vier keer kindvriendelijk logeren in eigen land

Geen budget voor een grote vakantie dit jaar? Wat dacht je van een origineel weekendje weg? Dat kan immers het ganse jaar door. Met deze plekken scoor je gegarandeerd bij je kids.

Slapen op de spoorweg

Herinner je je nog de antieke groene Belgische treinen die uit WOII leken te zijn weggereden? Geen authentiekere Belgische plek om in te overnachten, moeten ze in Racour gedacht hebben. De gerenoveerde treinwagon is ingericht als treinvakantiewoning voor zes personen met centraal een originele oude dubbele treinbank en dito treintafel. Gezellig lezen of samen tv kijken doe je in de zithoek met authentieke treinbankjes. De oude spoorlijn werd aangelegd als fietspad en is ook aangesloten op een wandel- en fietsroutenetwerk.

Een midzomernachtsverhaal

Zijn naam verraadt het al: in La Balade des Gnomes betreed je een magische wereld van kabouters, mysterieuze hutten en tovenaars. Op het Eiland van Macquarie kan je aan boord klimmen van het zeilschip Gnomus. Indommelen in de kajuit en tv kijken op een klif, welk kind droomt daar nu niet van?

Het hele gezin kan ook overnachten in Het Paard van Troje. Deze uit hout opgetrokken gastenkamer in de vorm van een paard staat middenin het groen en heeft twee verdiepingen, zodat iedereen rustig in zijn hoekje kan zitten. Er is zelfs een bubbelbad!

Kamperen, een koud kunstje

Slapen in een kunstwerk of op een 12 meter hoge stelling, in Kemzeke kan je het zo gek niet bedenken. De Verbeke Foundation is dan ook van hetzelfde laken een pak, met prettig gestoorde installaties, dieren en creatieve tentoonstellingen.

De stelling CampingFlat heeft vier verdiepingen met telkens een vloer in kunstgras met een tentje en een kampvuur. Een verrassende ervaring voor avontuurlijke en kunstzinnige gezinnen.

Overnachten à la carte

In Camping de la Semois in de Ardennen heb je keuze te over wat betreft originele logeermogelijkheden. Wordt het mama’s keuze voor de Marokkaanse tent uit 1001 nacht of gaan we voor de avontuurlijke safaritent van papa? Misschien mogen de kinderen kiezen en wordt het een tipi, een gipsy caravan of een wijnvat. Pret verzekerd!

Ook qua activiteiten zullen je kinderen zich niet snel vervelen. Een touwenparcours, een trampoline, een bootrace of een ezeltocht? Het kan allemaal. Je mag zelfs je eigen kampeervuurtje maken en wat marshmellows roosteren. Die vind je zeker in de omgebouwde bus op het kampeerterrein, die dienst doet als lokale supermarkt.

Wil je liever even weg uit eigen land?

Dan hebben we deze kindvriendelijke adresjes bij onze Noorderburen.

banner NL

Koop online

Interessante links

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Facebook