top banner Nl

lang

Zorgeloos reizen met het ganse gezin

Reizen met (kleine) kinderen brengt het nodige organisatietalent en planning met zich mee. Met de volgende tips breng je dit jaar gegarandeerd een zorgeloze vakantie door.

– All-in hotels bieden tal van mogelijkheden om jou en je kroost van alle gemakken te voorzien. Met een all-in vakantieformule hoef je je alvast geen zorgen te maken over wie er kookt of wie de afwas doet. Hotels met animatie houden je kinderen gemakkelijk een namiddagje zoet. Bevraag je ruimschoots op voorhand bij je reiskantoor.

– Een checklist is een absolute must wanneer je reist, zéker als er kinderen bij betrokken zijn. Dit lijstje (link naar artikel reischecklist) van Jetair is niet alleen overzichtelijk, je kan het bovendien makkelijk downloaden en uitprinten.

– Je wil ze misschien niet elke dag zien maar van zodra er kinderen zijn, komen ze heel hard van pas: je (schoon)ouders. De meeste grootouders brengen -zelfs tijdens hun vakantie- maar al te graag een dagje aan het zwembad door met hun oogappel(s), terwijl jij en je partner nog eens tijd hebben voor elkaar. Of ga op reis met een paar andere families en maak een beurtrol voor wie er wanneer op de kinderen past.

– Met een gewone reisapotheek, zijn de meeste problemen in een handomdraai opgelost. Houd dus zeker plaats in je koffer voor:

  • een koortswerend en pijnstillend middel
  • een anti-diarree middel en een rehydratieoplossing
  • een middel tegen misselijkheid en braken
  • ontsmettingsdruppels voor ontstekingen van ogen, neus
  • pleisters, ontsmettingsmiddel, kompressen
  • een insectenwerend middel, jeukstillende zalf, tekentangetje, evt. muggennet

– Eén van de grootste veroorzakers van kinderleed op vakantie is de zon. Denk dus aan voldoende bescherming onder de vorm van een hoofddeksel en zonnecrème (SPF30-50) en houd je kind zoveel mogelijk in de schaduw. De zon wordt door het water gereflecteerd dus ook in het zwembad is je kind niet veilig. Smeer meermaals per dag je kind(eren) in met een waterproof zonnecrème. Voor kinderen van 0 tot 6 jaar bestaan er overigens ook badpakjes met UV 50-bescherming, waardoor een groot deel van het lichaam van je kleintje reeds beschermd is en je een pak minder moet insmeren. Vergeet niet dat blootsvoets lopen voor verhitte voetjes kan zorgen en tracht er zeker op te letten dat je kindje voldoende drinkt gedurende de dag om uitdroging te voorkomen.

– Om naar het buitenland te reizen met kinderen tot 12 jaar heb je een kids-ID of soms zelfs een internationale reispas nodig. In sommige gevallen volstaat een identiteitskaart. Bevraag je tijdig bij je gemeentehuis vermits het twee tot drie weken kan duren vooraleer je reisdocumenten klaar zijn. Denk er op voorhand aan om pasfoto’s van je kind te laten maken en wees je ervan bewust dat je je kind moet meenemen op het moment dat je zijn/haar identiteitskaart aanvraagt.

Tip: neem van alle reisdocumenten (ook die van jezelf), inclusief je rijbewijs en bankkaart, een kopie of een foto met je smarthone. Het bespaart je een hoop problemen in geval van diefstal of verlies.

– Met kinderen reizen houdt altijd wat meer risico in dan er alleen met je partner op uittrekken. Zorg ervoor dat je correct verzekerd bent. Een degelijke reisverzekering bespaart je heel wat narigheid en onverwachte kosten. Laat je adviseren door je reisagent.

– Meer en meer organisaties spelen in op het welbevinden van het gezin. Zo lanceerde Brussels Airlines eind vorig jaar het b.family reispakket dat je o.a. toelaat om als eerste in te checken met kinderen tot 12 jaar en je de wandelwagen laat meenemen tot aan het vliegtuig.

Inspiratie voor reizen met kids vind je hier.

banner NL

Koop online

Interessante links

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Facebook