top banner Nl

lang

Alles wat je wil weten over zwemmen

Je kids zijn met geen stokken uit het zwembad te krijgen. En dat is fijn want zwemmen is een van de meest gezonde en evenwichtige vormen van lichaamsbeweging. Met deze boeken kunnen je kinderen zich alvast wat meer verdiepen in hun hobby.

Zwemmen als een levensstijl

Zwemmen maakt je niet alleen gezonder, gelukkiger maar ook jonger. Hoe dat komt legt Phil Witten uit in dit onuitputtelijke naslagwerk over zwemmen met tips en info voor zowel beginnende als ervaren zwemmers van alle leeftijden. Je vindt er informatie over een groot aantal zwemslagen aan de hand van duidelijke illustraties, tot gevarieerde onderwerpen als trainingsprogramma’s en voeding. Anders dan in de klassieke boeken over zwemmen wordt in ‘Alles over zwemmen’ de nadruk gelegd op de verandering in de leefwijze en niet zozeer op de technische aspecten.

‘Alles over zwemmen’, Philip Witten, De Kern Uitgevers, 1995

Praktische ondersteuning

In dit praktische handboek over watergewenning krijg je een duidelijk overzicht van de verschillende zwemtechnieken en hoe je ze stapsgewijs moet aanleren. Zowel ouders die baby’s in hun eerste levensjaar al willen vertrouwd maken met water tot volwassenen die een nieuwe zwemtechniek willen aanleren vinden de nodige ondersteuning in dit geïllustreerde naslagwerk.

‘Zo leer ik mijn kind zwemmen’, Michel Pédroletti, Deltas, 2009

Voor optimale zwemprestaties

De reeks “Leer jezelf…’ helpt je om de vaardigheden van je sporthelden zelf onder de knie te krijgen. Stap voor stap leer je niet alleen de moeilijkste technieken zoals starten en keren maar ook hoe je je prestaties verbetert én hoe je fit kan blijven. Daarnaast bevat het boek duidelijke inleidingen tot de regels en reglementen van de sport. In geen tijd word je een rasechte professional.

‘Leer jezelf zwemmen’, Paul Mason, Corona, 2009

Zwemmen met Fred

Het boek van Belgiës bekendste Olympisch zwemkampioen Fred Deburghgraeve, waarin hij raad en tips geeft voor wie (nog) beter wil leren zwemmen of er zijn sport van wil maken. Voor ambitieuze tieners!

‘Zwemmen met Fred Deburghgraeve’, Verraes Lutgart, Borgerhoff & Lamberigts, 2007

Zwemmen voor de allerkleinsten

Een fijn voorleesverhaal dat aansluit bij de belevingswereld van kleuters en de ideale voorbereiding is voor een eerste zwemles. Het verhaal gaat over Roos en Joris die naar hun eerste zwemles gaan en is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar.

‘Hoera, we gaan naar zwemles!, Marianne Busser, The House of Books, 2008

Vind je de boeken niet meer online of in de boekhandel? Plan dan zeker eens een uitstapje naar de bibliotheek. Wedden dat je kind met nog meer inspiratie thuis komt?

banner NL

Koop online

Interessante links

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Facebook