top banner Nl

lang

Tips en ideeën over verzorging, hygiëne en lifestyle voor ouders met zwemmende kinderen. Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Gepast gekleed op elk strand

Dat je om te zwemmen een bikini, badpak of zwembroek draagt, lijkt de normaalste zaak van de wereld. Nochtans is dat niet overal ter wereld het geval en ook voor ‘zonnebaden’ gelden niet overal dezelfde regels. U weze gewaarschuwd.

Europa

In Europa wordt er in het algemeen niet moeilijk gedaan over badkledij. In Frankrijk wordt er echter meer dan een zwemshort de voorkeur gegeven aan een strakke zwembroek omwille van hygiënische redenen en omdat ze dat netter vinden dan een broek waarmee je ook op straat kan rondlopen. De Franse etiquette, weet je wel…

Topless zonnen mag op de stranden van o.a. België, Nederland, Spanje, Roemenië, Bulgarije en de Scandinavische landen. Opmerkelijk is dat vrouwen op de stranden van Italië wel topless mogen liggen maar niet mogen wandelen of zwemmen. In Portugal, Griekenland en Turkije wordt topless zonnen toegestaan maar enkel op de toeristische stranden.

Afrika

Bikini’s worden in Afrika niet zo geapprecieerd. Topless zonnen is helemaal uit den boze. Je pakt dus beter een badpak in je koffer.

Amerika

Qua badkleding is er geen streng beleid doch het bikini bovenstukje blijft in de meeste landen netjes aan, zelfs bij kleine meisjes. In Brazilië is de zwemkledij echter vaak kort van stof. Zo zijn strings een populair onderdeel van de strandlook.

Azië

Zowel in Azië als in het Midden-Oosten is topless zonnen verboden en worden ook bikini’s minder gewaardeerd. Uitzonderingen op de regel zijn toeristische trekpleisters zoals Koh Samui, Phuket en Goa, waar zelfs het topless zonnen wordt gedoogd.

Australië

Australië maakt zijn reputatie van ‘laid back’ ook op het vlak van bladkledij waar. Zij hebben de minste regels en restricties en hebben naast familiestranden ook surfstranden én naaktstranden.

banner NL

Koop online

Interessante links

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Facebook