top banner Nl

lang

Zwemmen met dolfijnen

Zwemmen met dolfijnen is een droom van menigeen. Het is dan ook een unieke gebeurtenis om je door het water te bewegen in het gezelschap van deze majestueuze dieren. Een unieke beleving die op meerdere bestemmingen ter wereld je vakantie ervaring kan versterken.

 

Veel mensen geloven dat dolfijnen een sterke energetische straling hebben waardoor zwemmen met dolfijnen eenzelfde fysiologische verandering met zich zou meebrengen als wanneer je mediteert. Het is dan ook niet voor niets dat in verschillende landen wordt gebruik gemaakt van dolfijntherapie om autistische kinderen te ondersteunen en te helpen ontwikkelen op cognitief, sociaal en fysiek vlak. Je hoeft echter geen nood te hebben aan heling om even een duikje te maken in het gezelschap van deze bijzondere dieren. Op deze plaatsen kan je met Flipper en zijn vrienden zwemmen.

 

  1. Mexico

Het is heerlijk snorkelen in de azuurblauwe wateren rond Mexico. Naast een duik met dolfijnen, is de kans bijzonder groot dat je ook een reuzenschildpad tegen het lijf zwemt. In Dolphin Discovery in Cozumel zijn er verschillende mogelijkheden om te zwemmen met dolfijnen. Dolphin Adventure in Nuevo Vallaerta biedt zelfs close encounters met een zeeleeuw. Ook voor natuurliefhebbers is Mexico een bijzonder interessante bestemming. Maar liefst 170.000 km2 is beschermd natuurreservaat waaronder 34 biosfeerreservaten, 68 nationale parken en 4 natuurlijke monumenten.

 

  1. Fiji

Voor wie het graag wat exotischer wil, is Fiji een droombestemming. Februari is een ideale periode om te reizen omdat je dan ook meteen kan meevieren op het Holy Festival of Colors. Wateractiviteiten bij de vleet: zeilen, surfen, snorkelen,… Tussen de dolfijnen kan je zwemmen in een aquarium, vlak voor de kust of in open zee. Het Takalana Bay Beach resort organiseert dagexcursies naar de school langsnuitdolfijnen die het ganse jaar door rond het Moon Reef bivakkeert.

 

  1. Dubai

Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat in Dubai. Op het schiereiland Palm Jumeirah ligt het resort Atlantis The Palm. Dit gigantische complex herbergt o.a. een pretpark met talrijke waterattracties, een duikcentrum en Atlantis, een complete onderwaterwereld waarin je niet alleen kan zwemmen met dolfijnen maar waar je zelfs een heuse walvishaai kan observeren.

 

  1. Florida

Zwemmen met dolfijnen is een ‘piece of cake’ in Sunshine State Florida. Zwemmen met dolfijnen kan o.a. in Dolphin Cove in Key Largo of Gulf World Marine Park in Panama City Beach. Florida is ook de place to be voor talloze themaparken en toeristische attracties. Denk maar aan Disney World, Sea World, Universal Studio’s, Epcott Center, etc. Daarnaast geniet je in Florida het gehele jaar van zonnige temperaturen. Nog een excuus om thuis te blijven?

 

  1. Portugal

Je zou het niet meteen geloven maar met dolfijnen zwemmen kan ook in Europa. In de Azoren (Portugal) nemen de locals je mee op zoek naar dolfijnen in het wild en als het meezit, kan je met hen zelfs een duikje nemen in open zee.

Je kan er o.a. terecht bij Vila Bélgica, een B&B uitgebaat door Vlamingen.

banner NL

Koop online

Interessante links

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Facebook