top banner Nl

lang

Vier redenen om wekelijks te zwemmen

Het idee om eindeloos baantjes te trekken in het publieke stadszwembad is voor veel mensen in eerste instantie niet zo aanlokkelijk. Maar wat als we je zouden zeggen dat zwemmen de meest complete work-out is voor een gestroomlijnd lichaam? Vier redenen waarom je binnenkort met veel enthousiasme uitkijkt naar je wekelijkse zwembeurt.

 

  1. Bij het zwemmen gebruik je spieren die in de meeste andere work-outs zoals lopen, fietsen of fitness niet worden aangesproken. Voor mensen die voor hun job veel staan of achter een bureau zitten is zwemmen bovendien de ideale ontspanning voor de vermoeide spieren van hun knieën, enkels en heupen. Voel zelf maar hoe je lichaam ontspant als je in het water zakt. Doordat je een inspanning doet in een gewichtloze omgeving (het water) is de druk op je spieren en gewrichten minimaal.
  1. Heb je al eens naar het lichaam van een professioneel zwemmer gekeken? Zwemmen traint al je spieren en is een ideale vetverbrander. Doordat water 724 keer vaster is dan lucht ontstaat er een natuurlijke weerstand wanneer je baantjes trekt. Je gaat dus veel sneller een gestroomlijnd lichaam krijgen zonder dat je daar een enkele sit-up of crunch moet voor doen.
  1. Zelfs als je besluit om niet intensief te sporten maar gewoon een of twee keer per week gaat zwemmen, zal je na een aantal maanden een wezenlijk verschil merken in je algemene gezondheid. Dat heeft voornamelijk te maken met het onder water ademen. Bij borstcrawl bijvoorbeeld houd je je adem telkens gedurende een aantal tellen in. Dit vergroot niet alleen je longcapaciteit maar versterkt ook je hart en ondersteunt beide in een betere zuurstofverwerking.
  1. Je zal het misschien niet meteen geloven maar zwemmen is ook een sterke stimulator van je zelfvertrouwen. Dat heeft niet alleen te maken met het feit dat je iets aan het leren bent in een voor jou minder natuurlijke –en daardoor meer risicovolle- omgeving maar ook met het feit dat je telkens nieuwe grenzen voor jezelf stelt. Zwem je tijdens je eerste beurt slechts vier baantjes, dan zijn er dat de volgende keer misschien zes en na een paar weken twaalf of zestien.

banner NL

Koop online

Interessante links

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Facebook