top banner Nl

lang

Haarverzorging voor zwemmers

Als zwemmer kom je veel in contact met chloorwater, met als gevolg dat je haren makkelijk uitdrogen. Ontdek hoe je best je haren behandelt als je regelmatig tijd in het zwembad doorbrengt.

– Het is niet noodzakelijk om je haren elke dag met shampoo te wassen. Na het zwemmen in chloorwater de haren grondig afspoelen met chloorvrij water is voldoende om je haren te reinigen. Je haren te vaak met shampoo wassen droogt ze nog meer uit.

– Maak je haren nat voor je in het zwembad gaat. Indien je met droog haar het zwembad in gaat, trekt het chloorwater er meteen in. Zijn je haren al doortrokken met gewoon kraanwater, dan vormt dit een zoetwaterbuffer tegen het chloorwater.

– Om de pH-balans van je haren te herstellen, is het een goed idee om na het zwemmen een conditioner te gebruiken. Zoek bij voorkeur naar producten met vochtinbrengende bestanddelen en/of fruitzuren en oliën.

– Gebruik een badmuts om je haren te beschermen of draai je haren vast in een knotje zodat het minder in contact komt met het chloorwater.

– Je kan je haren met een leave-in conditioner behandelen voor het zwemmen en daarover je badmuts aandoen. Resultaat: zijdezachte haren, zelfs na het zwemmen!

– Heb je erg veel last van droge haren? Probeer dan eens de volgende tip: maak je haren vochtig en kam er wat conditioner door. Bedek je haren met een plastic kap en verwarm ze met hete handdoeken of een haardroger gedurende twintig minuten. De warmte zal ervoor zorgen dat de conditioner dieper in het haar dringt en je haren terug gezond worden.

– Gespleten haarpunten kan je voorkomen door je haren tijdig te laten bijknippen.

– Als je veel zwemt, is het een goed idee om je haren een tot twee keer per maand met een diep voedend haarmasker te behandelen.

banner NL

Koop online

Interessante links

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Facebook