top banner Nl

lang

Schimmelnagels: wat doe je eraan?

Vochtige warme omgevingen zoals een publiek zwembad, een sauna of gemeenschappelijke douches zijn broeihaarden voor infecties. Een van de infecties die je makkelijk kan oplopen in een dergelijke omgeving zijn schimmelnagels.

Schimmelnagels of kalknagels ontstaan wanneer een schimmel onder je nagelrand kruipt en daar een brokkelige verdikking laat ontstaan. Doorgaans begint de infectie aan de nagelranden als een klein verkleurd vlekje dat zich geleidelijk aan over de gehele nagel verspreidt en deze grijs, bruin of groen kleurt. Bij een schimmelnagel die niet correct wordt behandeld, stapelen de hoornlagen zich op zodat de gehele nagel zich uiteindelijk verhard en deze mogelijk zelfs kan loslaten.

Vijlen is uit den boze als je een schimmelnagel hebt. Het vijlsel kan immers schimmelsporen bevatten die de andere nagels kunnen aantasten. Slijpen of frezen is bij een oppervlakkige schimmelnagel wel doeltreffend en laat je bij voorkeur door een professional (manicure/pedicure) doen.

Een andere efficiënte manier om schimmelnagel te verwijderen is een Nailner pen, spray of kwastje te gebruiken. Deze producten werden speciaal ontwikkeld tegen schimmelinfecties en zijn zonder voorschrift bij de apotheker verkrijgbaar. Het unieke, gepatenteerde transportsysteem van Nailner zorgt er voor dat de werkzame ingrediënten door de nagel heen dringen en de schimmel aan de basis aanpakken. Resultaat: mooie gezonde nagels in slechts enkele weken tijd.

Bij een ernstig geval van schimmelnagel is soms voorgeschreven medicatie noodzakelijk. Raadpleeg in dat geval eerst je arts.

Je kan schimmelnagels voorkomen door:

  • slippers te dragen op openbare plaatsen zoals het zwembad, de sauna, …
  • katoenen sokken te dragen in plaats van synthetische sokken
  • schoenen te dragen die goed aansluiten
  • je nagels schoon en droog te houden en ze regelmatig te knippen
  • geen manicure/pedicure voorwerpen en/of nagellak te delen
  • geen schoenen/sokken met andere personen te delen

banner NL

Koop online

Interessante links

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Facebook