top banner Nl

lang

Zwemmen voor een maatje minder

Dat je van zwemmen afvalt, wist je ongetwijfeld al maar vooraleer je naar het dichtstbijzijnde zwembad holt, toch nog even dit…

 

De eerste calorieën die je lichaam verbrandt bij het zwemmen zijn koolhydraten. Om daadwerkelijk vetten te verbranden moet je minstens 25 minuten zwemmen.

Hoe langer je het baantjes trekken volhoudt, hoe meer vetten je lichaam verbrandt dus. Ter info: een amateur zwemmer verbrandt ongeveer 600 calorieën per uur. 7000 calorieën staat ongeveer gelijk aan 1 kg gewichtsverlies.

Zwemmen alleen is uiteraard niet voldoende indien je graag gewicht wil verliezen. Je bezoekje aan het zwembad wordt al snel teniet gedaan als je je achteraf op de snoepkast stort. Een gezond voedingspatroon is met andere woorden van essentieel belang. De juiste verhouding om gezond af te vallen is 70 % gezonde voeding en 30% beweging.

Eet 3-4 uur voor je gaat trainen en kies bij voorkeur voor een koolhydraatrijke en vetarme maaltijd zoals bv. pasta, rijst, fruit, yoghurt, ontbijtgranen, … Vermijd zeker gefrituurd voedsel en sportdrankjes want deze laatste bevatten erg veel calorieën.

Van een enkele zwembeurt per week, zal je niet veel resultaten zien, zelfs niet als je het een uur volhoudt. Aangeraden is om twee tot drie keer per week te zwemmen en/of je zwembeurt af te wisselen met een andere vorm van beweging: lopen, fietsen, fitness, … In het zwembad zelf zijn er uiteraard ook tal van mogelijkheden om het baantjes trekken te doorbreken. Wat dacht je van aquagym, aquajoggen of aquarobics?

Daarnaast is het aangeraden om regelmatig van zwemslag te veranderen teneinde je vetverbranding te optimaliseren. Bovendien train je zo meerdere spiergroepen én breng je wat afwisseling in je wekelijkse routine.

Moet je jezelf wekelijks naar het zwembad sleuren? Dan is het misschien een goed idee om samen met een vriendin te gaan zwemmen of je aan te sluiten bij een zwemclub. Op die manier creëer je een extra motivatie.

Nog steeds overtuigd? Dan heb je al half gewonnen. Alles begint immers bij de juiste motivatie en een flinke dosis doorzettingsvermogen. Ga dan nu maar een abonnementje kopen!

banner NL

Koop online

Interessante links

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Facebook