top banner Nl

lang

Halloweenmenu voor kids

Bij Halloween is het een ding om je huis te versieren en je te verkleden maar eigenlijk zou alles in het teken van deze griezelige feestdag moeten staan. Geniet mee van deze drie gruwelijke recepten voor een heerlijk griezelig Halloweenmenu…

 

Bloederige pompoensoep met knapperige doodshoofdjes

 Ingrediënten:

1 hokkaido pompoen

2 el olijfolie

1 ui (gesnipperd)

2 teentjes knoflook (geperst)

2 tabletjes groentebouillon

4 sneetjes wit toastbrood (kortsjes verwijderd)

1 pakje tomatensap


Bereiding:

  1. Snijd het topje van de pompoen en houd het terzijde. Hol met een lepel tot 2 cm van de rand uit. Verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook. Bak de pompoenblokjes op middelhoog vuur gedurende een 5-tal minuten mee. Voeg 1 liter warm water aan de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat 15 min. koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  3. Rooster het brood in 2-3 minuten goudbruin in een broodrooster en snijd het brood in een eng figuurtje zoals een doodshoofdje. Schep de soep in 4 kommen. Serveer het geroosterde griezelbrood bij de soep.

Tip: Voor een bloederig effect: schenk het tomatensap in een straaltje in de soep, zonder te roeren.

 

 

Spookpizza

Ingrediënten

1 pakje tomato fritto tomatensaus (Heinz)

2 pizzabodems

2 bollen mozzarella

2 el kapperjes

enkele blaadjes basilicum

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de tomato fritto over de 2 pizzabodems.
  2. Snijd de mozzarella in plakjes van ongeveer een halve cm. Snijd elk plakje in de vorm van een spookje en verdeel enkele spookjes over de pizzabodems. Leg op elk spookje 2 kappertjes als oogjes.
  3. Bak de pizza’s in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Snijd de pizza langs de spookjes in stukken.
  4. Garneer met enkele blaadjes verse basilicum en dien op.

 

 

Griezelkoekjes

Ingrediënten:

175 g boter (gesmolten)

200 g suiker

2 eieren (losgeklopt)

1 el gemalen kaneel

400 g bloem (gezeefd + extra om te bestuiven)

1 tl zout

250 g poedersuiker

1 el cacaopoeder

 

Bereiding:

  1. Meng de boter en suiker in een kom en klop de eieren erdoor. Kneed de kaneel, 400 g bloem en 1 tl zout erdoor. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 10 minuten in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een 1/2 cm dik. Steek er met de koekvormpjes griezelige figuurtjes uit, zoals een spookje, een doodshoofd, een vleermuis, … Leg de Halloweenkoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in de oven in ca. 10 minuten goudbruin. Haal de koekjes uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
  3. Roer 2 el water door 200 g poedersuiker, zodat er een dikke stroperige suikerpasta ontstaat. Bestrijk de koekjes met een theelepel met een dikke laag glazuur. Laat in ca. 20 minuten hard worden. Roer 1 tl water met de rest van de poedersuiker tot een dikke stroperige suikerpasta. Voeg de cacaopoeder toe en roer door de rest van het glazuur. Maak een spuitzakje of doop een satéprikker of dun penseeltje in het chocoladeglazuur en teken spinnenwebdraden of gezichtjes op de figuurtjes.

 

Tip: Je kan de koekjes 3 dagen van tevoren bereiden en ze bewaren in een luchtdichte trommel.

(Bron: Albert Heijn, www.ah.be)

 

Inspiratie nodig voor wat gezond broodbeleg voor de lunchbox van je zoon/dochter?

banner NL

Koop online

Interessante links

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Facebook